Riensluisbrug Lemmer weer klaar voor gebruik

Opening Riensluisbrug Lemmer
Foto:

De Riensluisbrug in Lemmer is vanmiddag geopend. Water- en wegverkeer kan na vijf maanden weer gebruik maken van de gerenoveerde brug. De entree van Lemmer-centrum vanuit Noordoostpolder.

LEMMER, 25-06-2021 – De afgelopen week stond de brug zo nu en dan al open tijdens het testen, maar vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur voeren de eerste schippers de brug definitief open. Wethouder Irona Groeneveld: “De Riensluisbrug was nodig toe aan groot onderhoud. We zijn blij dat de brug nu weer minimaal 30 jaar mee kan. Het was een omvangrijk project en ik wil de (direct) betrokkenen en omwonenden bedanken voor hun inzet en geduld”.

Riensluisbrug kan weer 30 jaar vooruit

De werkzaamheden aan de Riensluisbrug begonnen in februari 2021. Het stalen brugdeel is gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. Daarnaast kreeg de brug een volledig nieuwe elektrische installatie (evenals de naastgelegen sluis) en aandrijving. Ook heeft het rijdek een nieuwe slijtlaag gekregen.

Voetgangers en fietsers konden tijdens het werk gebruikmaken van een tijdelijke noodbrug. Motorvoertuigen werden omgeleid.

De renovatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd door MF Rusthoven B.V. (staalwerk), Macadam (betonwerk), Sissing (elektrische installatie) en Sweco (engineerings- en realisatiefase).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen