Prins te Paard uit Nagele presenteert lichtkunst, podcast en hoorspelwandeling

Sluitgatmonument
Foto: Annemiek Vlaming

Drie nieuwe activiteiten tegelijk, het is hollen of stilstaan voor Prins te Paard uit Nagele. ‘En omdat we genoeg stil hebben gestaan afgelopen zomer, is het de hoogste tijd om in beweging te komen’, melden zij in hun nieuwsbrief. En dat doen ze letterlijk. Ze nemen het publiek mee in de auto of lopend, geheel Corona-proof.

In de donkerste tijd van het jaar laat de Noordoostpolder zich op bijzondere wijze zien. Dit weekend en volgend weekend zijn boerderijen verlicht over een route van 35 km die je het beste per auto kunt afleggen. De Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder is aangegrepen als aanleiding voor de nachtelijke expositie RAM. RAM is een route van ongeveer 6 km langs het werk van dertien kunstenaars, die per auto kan worden afgelegd. Prins te Paard tekent voor het laatste kunstwerk op de route: onder het viaduct bij Ramspol. Lees meer in de RAM route-app. 

wandelpad

Het was al jaren een stiekeme wens van Prins te Paard: een eigen wandelpad. En net toen door Covid-19 heel Nederland massaal aan het wandelen sloeg gebeurde het: samen met buurvrouw Annemiek Vlaming werden ze de trotse beheerders van het Sluitgatpad. Een rondwandeling van 4,5 km die start op de parkeerplaats van Schokkerhaven, die voorheen bekend stond als het ‘Ketelzwerfpad’.

Op 13 december 1940, ’s middags om acht minuten voor twee, werd de Noordoostpolderdijk gesloten. Graag had Prins te Paard 80 jaar later bij het Sluitgat gestaan om dat te vieren met heel veel mensen. Dat zit er helaas niet in. In plaats daarvan gaat precies op dat moment de ‘Sluitgatpodcast’ online. Dan kun je vanaf dan je eigen moment kiezen om te wandelen en te luisteren. Ook leuk vanuit je leunstoel! Bekijk hier de flyer met daarin een QR code voor de podcast.

hoorspelwandeling

De voorstelling Blind Vuur op Schokland wordt op dit moment omgebouwd naar een hoorspelwandeling. De vuurtorenwachter neemt je in je eigen Corona-bubbel mee over de Zuidpunt van het voormalige eiland. Dacht je dat jij de enige bent die gek wordt van het alleen thuiszitten? Troost je dan met het verhaal van Jacob, één van de laatste vuurtorenwachters van de eenzame Zuidpunt. De lancering is, als alles goed gaat, een dag voor kerst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden