Gemeente koopt De Stiepe in Rutten

De Stiepe in Rutten.
De Stiepe in Rutten.
Foto: mhpublicaties.nl

Het college van B&W gaat de gemeenteraad voorstellen om dorpshuis De Stiepe in Rutten aan te kopen. De raad wordt gevraagd een bedrag van € 393.500 beschikbaar te stellen voor de aankoop van de opstallen en afkoop van het recht van opstal en eventueel sloop.

De gemeente is in gesprek met het dorp over het op peil houden van de voorzieningen in het dorp. Uit de dorpsvisie van Rutten blijkt naast een duidelijke behoefte aan een centrale ontmoetingsplek ook de wens om het centrum te vitaliseren. De centrale en beeldbepalende locatie van De Stiepe biedt kansen voor toekomstige ontwikkelingen in het centrum.

Het dorp Rutten onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een multifunctioneel centrum bij de sportvelden. Los van de uitkomsten van studies en gesprekken over maatschappelijke accommodaties in Rutten, wil het college de locatie in het centrum nu zekerstellen. Hiermee kan de gemeente invloed uitoefenen op de leefbaarheid en het dorpsaanzicht op lange termijn.

Er is op dit moment nog geen concrete invulling bekend voor de locatie De Stiepe. Naar verwachting komen er afhankelijk van de plannen meerdere plekken beschikbaar in Rutten. De gemeente gaat samen met onder andere dorpsbelang Rutten kijken naar de invulling van alle vrijkomende locaties, bijvoorbeeld voor maatschappelijke functies of woningbouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen