Verantwoordelijkheid onderhoud Leaderprojecten onduidelijk

Foto: pexels-photo

Met behulp van Leader-gelden zijn er in Noordoostpolder diverse projecten verwezenlijkt. Maar hoe zit het met het onderhoud?

Hiernaar informeerde Frans van Erp (CDA) in de commissievergadering van maandagavond: ,,Tijdens de jaarvergaderingen van Dorpsbelang zijn hier regelmatig klachten over’’.

Wethouder Henk Suelmann reageerde dat niet alle projecten bij de gemeente bekend zijn, ,,alleen daar waar gemeentegeld bij betrokken is’’.

De eerst verantwoordelijkheid voor het onderhoud ligt volgens de wethouder bij de aanvrager van het Leaderproject. ,,Maar waar het gaat om de openbare ruimte, vraag ik hen om contact op te nemen met de gemeente. Dan proberen wij maatwerk te leveren.’’

Een voorbeeld daarvan zijn de schelpenpaden in Marknesse. Na overleg heeft de gemeente de schelpen geleverd en vrijwilligers vanuit het dorp hebben de paden daarmee hersteld.

Verantwoordelijkheid bij aanvang vastleggen

ln de raadsvergadering van 30 mei komt het onderwerp aan de orde. ,,Voor alle nieuwe leaderprojecten moeten er bij aanvang goede afspraken worden gemaakt over het onderhoud’’, aldus Suelmann.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen