Zwemmers Wellerwaard krijgen ‘deugdelijke afscheiding’

Foto: Maps Google

Zwemmers die graag een duik nemen in het water van De Wellerwaard kunnen zich binnenkort achter een scherm omkleden. De gemeenteraad ging maandagavond akkoord met een voorstel van Politieke Unie. De voorziening aan de zuidkant van de plas gaat 6000 euro kosten en jaarlijks nog eens 480 euro aan onderhoud.

EMMELOORD, 12-12-2023 – “We hebben gekozen voor een uitgeklede versie”, grapt wethouder Van Amersfoort als hij vertelt over het gekozen ontwerp. Daarmee krijgen de zwemmers de ‘deugdelijke afscheiding’ waarvoor Arja Heerspink van Politieke Unie zich hard heeft gemaakt. Volgens haar voelen de zwemmers zich nu tijdens het omkleden ‘kwetsbaar’.

Ze kreeg overigens alleen ChristenUnie-SGP en ONS achter zich. Genoeg voor een meerderheid van 15 tegen 12. De andere partijen vinden de voorziening niet nodig of te duur. “Er zijn voldoende faciliteiten in de buurt. Ik schrik ook van het bedrag. Dit is gewoon zonde”, meent VVD’er Kromkamp bijvoorbeeld. “Vergroot het informatiebord, zodat zwemmers zich daar achter kunnen omkleden”, oppert CDA’er Goelema.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen