Fase 3 Emmelhage van start

Officiele starthandeling wethouder Van Steen in de bulldozer
Officiele starthandeling wethouder Van Steen in de bulldozer
Foto: Gemeente Noordoostpolder

Emmeloord krijgt er weer 315 woningen en een basisschool bij. Het bouwrijp maken voor fase 3 van de wijk Emmelhage is officieel van start.

EMMELOORD, 01-12-2023 – Wethouder bouwen en wonen Toon van Steen gaf het startsein door met een bulldozer grond te verzetten. “Net als overal in Nederland heeft de gemeente Noordoostpolder veel behoefte aan nieuwe woningen. Daarom zijn we blij dat er weer een ontwikkeling van start gaat. Wij zijn klaar voor groei en bieden daar ook de ruimte aan. Mooi ook dat deze nieuwe wijk weer huizen biedt voor verschillende huizenzoekers. Van oud tot jong, van koop tot huur, iedereen kan hier terecht.”

In deze nieuwste uitbreiding van Emmelhage komt een mix van verschillende type woningen zoals rijtjes-, rug-aan-rug-, vrijstaande-, twee-onder één-kap- en hofwoningen. Er is daarbij rekening gehouden met verschillende doelgroepen zoals ouderen en starters. Er komen zowel huur- als koopwoningen. De wijk wordt ruim opgezet met veel ruimte voor water en groen. De eerste woningen gaan eind dit jaar in verkoop. De basisschool moet in 2026 gereed zijn, om het groeiend aantal kinderen in de wijk een onderwijsplek te kunnen geven.

Fase drie wordt deels ontwikkeld door de gemeente zelf en deels door ontwikkelaar Scholtens Projecten B.V. Meer informatie op https://woneninnoordoostpolder.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen