Snelheid in de polder gaat omlaag

Foto: Google Maps

Automobilisten moeten binnenkort in de Noordoostpolder hun gaspedaal minder diep intrappen. De gemeenteraad is akkoord met een snelheidsverlaging. Behalve op de provinciale wegen wordt buiten de kernen de maximumsnelheid straks 60 kilometer per uur, daar binnen 30 kilometer per uur.

EMMELOORD, 06-04-2023 – Politieke Unie en VVD zijn daar niet blij mee. De snelheidsverlaging is een van de maatregelen uit het zogenoemde Mobiliteitsplan 2030. Daarmee stemden alle partijen wel in. Alex Tuinenga van de Politieke Unie vreest echter dat het terugdraaien van de maximum snelheid leidt tot ‘schijnveiligheid’. Hij had liever per weg gekeken wat de beste oplossing zou zijn.

De gemeenteraad stelde wel de plannen voor de oversteek van de Marknesserweg ter hoogte van de Luttelgeesterweg bij. Het College wilde daar een ‘volwaardige’ fietsoversteek maken. Op deze plek steken nu al veel fietsers over, terwijl dat niet mag. Wethouder Van Amersfoort bepleit daarom een veilige oversteek. Volgens CDA’er Bus zorgt zo’n oversteek juist voor meer gevaar. Een krappe meerderheid (15-14) van de gemeenteraad is het met hem eens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen