ChristenUnie-SGP en GroenLinks krijgen inkomensgrens minimaregelingen niet omlaag

Foto: pixabay

ChristenUnie-SGP en GroenLinks probeerden maandag de inkomensgrens voor alle minimaregelingen in de Noordoostpolder te verhogen naar 130 procent van het minimumloon. Ze kregen de coalitiepartijen niet achter zich. Ook niet toen ze een nieuwe motie voor 120 procent van het minimumloon indienden.

EMMELOORD, 18-11-2022 – Volgens Yosef van der Horst (ChristenUnie-SGP) is de groep inwoners die het moeilijk heeft ‘groter dan ooit’. Vandaar dat hij wil dat meer polderbewoners in aanmerking komen voor de minimaregelingen. Dat Noordoostpolder daarmee 1,8 miljoen euro extra moet betalen, neemt hij op de koop toe. Net zoals alle oppositiepartijen. Ondanks dat het CDA daarvan normaal gesproken geen voorstander is. “Wij vinden dat werken moet lonen, maar de huidige situatie vraagt om deze maatregelen”, zegt fractievoorzitter Marian Uitdewilligen.

De coalitiepartijen wijzen erop dat er al veel landelijke toeslagen zijn. “Ik vraag me ook af of het enorme bedrag van 1,8 miljoen euro in verhouding staat tot de groep die je hiermee bereikt”, stelt PvdA’er Henk van der Linde. Hij spreekt wel van ‘een moeilijk dilemma’ en ‘een lastige situatie’, maar blijft uiteindelijk achter zijn coalitiegenoten staan.

Tot verbazing van de oppositie. “Dit is toch….ja sorry…in deze situatie moet je opkomen voor mensen die het zo moeilijk hebben”, stamelt Uitdewilligen over de keuze van de PvdA. “Surrealistisch. Alsof je een ijsbeer in een woestijn ziet lopen. Ik verbaas me over de houding van de PvdA”, vindt ook Wim van Wegen van D66. Van der Horst is teleurgesteld dat de coalitiepartijen zich niet achter hem scharen. Hij wijst op de klinkende financiële resultaten van de gemeente. “Wat gaat er mis als je jarenlang resultaat op resultaat boekt en dat je dan geen geld uittrekt om mensen een hart onder de riem te steken?”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen