Jouw gft & etensresten zetten de tuin in bloei

Foto: Gemeente Noordoostpolder

De lente komt eraan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof maakt HVC van jouw ingeleverde gft & etensresten.

EMMELOORD, 25-03-2022 – Kippenbotjes, klokhuizen en aardappelschillen vormen namelijk de basis voor compost. Om je te bedanken voor het scheiden van gft & etensresten biedt gemeente Noordoostpolder tijdens de Compostdag op 26 maart gratis compost aan.

Gratis scheppen

Tijdens de Compostdag op zaterdag 26 maart kan je tussen 9:30 en 16:00 uur gratis compost ophalen bij de milieustraat, Montageweg 1 in Emmeloord. Je kan een aantal zakken of een aanhanger meenemen om het compost in te vervoeren. Neem ook je eigen schep mee om de compost op te scheppen.

Ruim 20 kilo compost uit een volle gft-bak

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie

Inwoners van gemeente Noordoostpolder mogen gratis compost komen scheppen. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als je dit niet doet. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vind je op www.hvcgroep.nl/gft. Op www.compostdag.nl is meer informatie over de Compostdag te vinden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen