Scholen uit Noordoostpolder strijden tegen elektronisch afval

Foto: eigen foto

Tien basisscholen uit de gemeente Lelystad, Noordoostpolder en Westland doen van 21 maart tot en met 14 april mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met Harmen Oenema, Toezichthouder Afval en Reiniging, op basisschool de Regenboog. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste).

De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie! Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 21 maart en 14 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

Helpen

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR) De scholen die in de gemeente  Noordoostpolder meedoen zijn Windkracht 10, Op de Wieken, de Regenboog en de Zonnebloemschool. De E-waste Race Lelystad, Noordoostpolder en Westland is mogelijk gemaakt door WeCycle, Weee Nederland en de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Westland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen