Gemeente helpt horeca met terrassenhuur

Foto: PxHere.com

Door de coronamaatregelen kon de horeca het afgelopen jaar minder lang open dan normaal. Gemeente Noordoostpolder komt de horecaondernemers daarom tegemoet. De gemeente ziet af van de huur voor het horecaseizoen van afgelopen jaar (april 2021 t/m maart 2022).

Het college van burgemeester en wethouders nam hierover afgelopen dinsdag het besluit. Geen huur over het afgelopen jaar Horecaondernemers die een terras op gemeentegrond hebben, betalen daarvoor jaarlijks huur. In maart 2021 nam het college het besluit om geen huur te innen voor de periode waarin de terrassen geheel gesloten zijn en om geen huur te vragen voor de extra m2 die de terrassen nodig hadden. Nu besluit het college om helemaal geen huur te vragen voor de horecaterrassen op gemeentegrond, over de periode 1 april 2021 t/m 31 maart 2022.

Wethouder Hans Wijnants: “In 2021 was de horeca een tijdlang dicht of maar beperkt open voor bijvoorbeeld afhaal of een beperkte hoeveelheid gasten. Ondanks dat ze open waren, hebben ze daar ook nadeel van gehad. Met dit besluit komt de gemeente de horeca tegemoet.” De gemeenteraad wordt over dit besluit geïnformeerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen