Gemeenteraad wil openbaar toilet in centrum Emmeloord

'Jumboplein', locatie voor mogelijke openbare toiletvoorziening.
Foto: Google Maps

De gemeenteraad wil een openbare toiletvoorziening in het centrum van Emmeloord. Het college heeft een voorstel uitgewerkt voor een zelfreinigend systeem.

EMMELOORD, 26-11-2021 – Het is de bedoeling dat de voorziening aan de oostzijde van het centrum komt, op het zogenoemde Jumboplein. De toiletvoorziening kan na instemming door de raad en het doorlopen van de ruimtelijke vergunningprocedure na de zomer van 2022 gerealiseerd worden.

Gastvrij Emmeloord

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad een amendement aangenomen en het college van B&W gevraagd om met een keuzevoorstel te komen voor een openbare toiletvoorziening in het centrum. In april van 2021 heeft de raad een voorkeur uitgesproken voor een solitair gebouwde voorziening. Hiervoor heeft het college nu een voorstel uitgewerkt.

Wethouder Haagsma: “Passend bij Gastvrij Emmeloord hebben veel winkels en horecazaken aangegeven dat gasten gratis gebruik mogen maken van hun toilet. Ondanks dat aanbod heeft de raad opdracht aan het college gegeven om ook een openbaar toilet te realiseren.”

Kosten openbare toiletvoorziening

In het voorstel is gekozen voor een zelfreinigend systeem, waardoor er nauwelijks onderhoud nodig is. Om vandalisme te beperken is het toilet te openen via een betaalsysteem; waarbij het voorstel is om een gebruiker € 0,70 per keer te laten betalen.

De kosten voor het realiseren van de voorziening zijn eenmalig € 112.000. Voor hygiënisch en (bouw)technisch onderhoud en overige kosten is jaarlijks een budget nodig van € 9.500.

Afgelopen dinsdag heeft het college B&W besloten het voorstel aan de gemeenteraad voor te leggen. De raad besluit in januari 2022 over het voorstel met bijbehorende kosten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen