Geen doorsteek, maar wel impuls voor Korte Achterzijde

Geen doorsteek van Korte Achterzijde naar Deel
Foto: Google Maps

De gemeenteraad zette maandagavond definitief een streep door een doorsteek van de Deel naar de Korte Achterzijde. Net als het college van B en W vindt de gemeenteraad de ingreep te duur en niet noodzakelijk.

EMMELOORD, 09-11-2021 – Ook zou de verkeersveiligheid in het gedrang komen. Oorspronkelijk was de gedachte dat een doorsteek een gezellig winkelrondje zou opleveren.

Wethouder Haagsma nam maandag wel een motie van CDA en D66 over. Die partijen vinden dat de steegjes tussen de Lange Nering en de Korte Achterzijde een impuls nodig hebben. “Het is er aardedonker: 75 procent van de verlichting doet het niet”, zegt Johan Goos, die pleit voor een betere bewegwijzering, sfeerverlichting en een ‘bekleding met flora en fauna’. “Dan kun je er echt wel iets van maken”, vindt Goos.

Goos wil dat de gemeente de wensen van ondernemers in kaart brengt. Volgens Haagsma zijn die gesprekken door de coronapandemie vertraagd, maar passen de voorstellen binnen het centrumplan. “Met één voorwaarde: de liefde moet wel van twee kanten komen. Ook de pandeigenaren hebben een verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de uitstraling”, aldus de wethouder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen