Sein op groen voor twee bouwprojecten in centrum Emmeloord

Bumalaan en Paardenmarkt, Emmeloord
Foto: Google Maps

De gemeenteraad zette maandag het sein op groen voor twee bouwprojecten in het centrum van Emmeloord.

EMMELOORD, 09-11-2021 – Aan De Deel komt een complex met negentien appartementen en een kantoor en aan de Bumalaan kunnen zestien bewoners terecht in een nieuw appartementencomplex, naast twee andere die al gepland waren.

Met het plan voor de Bumalaan is niet iedereen blij. “Krijgen we geen spijt van het volbouwen van de Paardenmarkt?”, vraagt Toon van Steen van de Politieke Unie zich bijvoorbeeld af. Hij is blij met alle bedrijvigheid in het centrum, maar zet vraagtekens bij de noodzaak van dit plan. Volgens Van Steen zouden er volgens planning 105 woningen in het centrum komen, terwijl er nu al meer dan 160 in ontwikkeling zijn.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad is wel blij met het nieuwe appartementencomplex dat geschikt is voor starters en senioren. “Er is echt behoefte aan sociale woningbouw”, zegt Rien van der Velde van de PvdA bijvoorbeeld en ook ChristenUnie-SGP wijst op het belang van een gevarieerd woonaanbod.

Wethouder Haagsma neemt de vrees voor een te hoge parkeerdruk in het centrum weg. “Uit onderzoek blijkt dat we zelfs bij een piekbelasting nog ruimte overhouden”, aldus Haagsma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen