Raad kiest voor ‘eenmalige tegemoetkoming’ op afvalstoffenheffing

afval scheiden
Foto: parelprojecten.nl

Polderbewoners betalen komend jaar 5 procent minder afvalstoffenheffing dan gedacht. De gemeenteraad schaarde zich maandagmiddag namelijk unaniem achter een amendement van ChristenUnie-SGP, GroenLinks, VVD en Politieke Unie.

EMMELOORD, 09-11-2021 – Sjoerd de Boer van ChristenUnie-SGP wijst erop dat gemeente Noordoostpolder volgend jaar volgens de begroting twee miljoen euro overhoudt. In een tijd waarin voor veel mensen de kosten stevig oplopen, vindt hij het niet te verdedigen dat de afvalstoffenheffing omhoog gaat.

De gemeente gaat die verhogen met 4,78 procent voor huishoudens met meerdere personen en 6,76 voor alleenstaanden. Die prijsverhoging gaat door, maar daar staat nu voor komend jaar een eenmalige tegemoetkoming van 5 procent tegenover. De gemiddelde inwoner betaalt daardoor 19 euro minder.

In eerste instantie hadden enkele partijen bedenkingen bij het voorstel. Het CDA wees erop dat de gemeenteraad altijd pleit voor kostendekkende tarieven, terwijl het voorstel een gat van ruim 3,5 ton in de begroting schiet. Toen de initiatiefnemers overstapten op een eenmalige tegemoetkoming, stemden alle partijen wel in.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen