CDA wil actie tegen fietsers Lange Nering

Foto: mhpublicaties.nl

De politie gaat actiever optreden tegen fietsers in de Lange Nering. Dat zei burgemeester De Groot maandagavond na vragen van het CDA.

EMMELOORD, 12-10-2021 – Volgens Johan Goos is de situatie in de winkelstraat nu onveilig voor wandelaars. Het raadslid krijgt geluiden dat veel mensen door de Lange Nering fietsen en zag dat afgelopen weekeinde ook nog een keer met eigen ogen.

Goos wil daarom dat de politie gaat handhaven. Burgemeester de Groot denkt dat fietsers de straat momenteel als sluiproute gebruiken door de werkzaamheden in het centrum van Emmeloord.

Eerder lagen de prioriteiten van de politie door de coronamaatregelen elders, zegt de burgemeester ook. Nu komt de politie wel in actie. “En dat hoeft echt niet altijd met de harde hand. Mensen wijzen op de regels, helpt vaak ook”, aldus De Groot.

Johan Goos pleit ook voor meer duidelijke signaleringen dat de Lange Nering een voetgangersgebied is. Volgens De Groot is het wat dat betreft na het afronden van alle werkzaamheden een goed moment om de hele situatie in het centrum nog eens onder de loep te nemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden