Stedenbouwkundig plan Dokter Jansenpark goedgekeurd

Foto: Gemeente Noordoostpolder

Burgemeester en wethouders hebben afgelopen week het stedenbouwkundig plan voor het Dokter Jansenpark goedgekeurd. Het plan wordt nu voor vaststelling aan de raad aangeboden. Na goedkeuring door de raad in september kan de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk in Emmeloord verder met het bestemmingsplan en bijhorende onderzoeken.

EMMELOORD, 26 juli 2021 – Het Dokter Jansenpark ontleent zijn naam aan het voormalige ziekenhuis dat op deze plek was gevestigd. Door middel van de stemming die is gehouden, is deze naam met een ruime meerderheid gekozen als winnaar. Het Dokter Jansenpark heeft een bijzondere ligging aan de Urkerweg en de Espelervaart. Op loopafstand van het centrum en in een parkachtige omgeving. De perfecte woonplek voor iedereen, die op zoek is naar een stadswoning in een groene omgeving maar ook binnen 5 minuten van het centrum wil wonen.

stedenbouwkundig plan

Wethouder Marian Uitdewilligen is enthousiast over de plannen: “Met dit plan spelen we in op de veranderende woonvraag, er komen appartementen en stadse woningen voor alle doelgroepen. Het Dokter Jansenpark wordt een woonomgeving zoals we die nog niet kennen in Emmeloord. Zo geven we, met behoud van historie, een nieuwe invulling aan deze bijzondere plek.”

Een impressie uit het stedenbouwkundig plan is te vinden op de website.

Wonen in het Dokter Jansenpark

Naar verwachting wordt eind 2022 de eerste ontwikkelaar bekend gemaakt. Op de site woneninnoordoostpolder.nl is u te zijner tijd ook meer informatie over de verkoop van de woningen te vinden. Via de site kan men zich aanmelden als geïnteresseerde, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden