Glazen hamer voor nieuwe burgemeester Noordoostpolder

In een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis in Emmeloord is op 1 juni 2021 Roger de Groot geïnstalleerd als burgemeester van Noordoostpolder. Hij kreeg een glazen hamer aangereikt.

EMMELOORD, 01-06-2021 – Na de installatie door Commissaris van de Koning, de heer Leen Verbeek, ontving De Groot de ambtsketen van wethouder en loco-burgemeester Marian Uitdewilligen.

Glazen hamer

Ook kreeg hij uit handen van plaatsvervangend raadsvoorzitter Berthoo Lammers de voorzittershamer. Een nieuwe hamer van glas. Dit was een afscheidscadeau van waarnemend burgemeester Jan Westmaas aan de gemeenteraad. De glazen hamer staat symbool voor helderheid en transparantie.

Zeventien kandidaten reageerden op de vacature. Na een zorgvuldige afweging leidde dat tot de keuze voor Roger de Groot als beste kandidaat. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad deed de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot de benoeming van Roger de Groot werd besloten.

De Groot is 54 jaar, getrouwd en heeft drie dochters. Hij is een ervaren bestuurder. In 2007 werd hij wethouder voor het CDA in de gemeente Raalte. Vanaf 2012 tot nu was hij burgemeester van De Wolden in Drenthe.

Bekijk hier de livestream van de installatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden