Kunstwerk Rob Bredewout onder Marknesserbrug

Kunst onder Marknesserbrug
Foto: gem. NOP

Rob Bredewout heeft het winnende kunstontwerp gemaakt voor onder de Marknesserbrug in Emmeloord. Het doek is donderdag 18 maart onthuld door wethouder Anjo Simonse. Bredewout ontving een cadeaubon en bloemen. 

Inwoners van Noordoostpolder kregen in 2019 de kans om een kunstwerk te bedenken voor onder de Marknesserbrug. Het mooiste en origineelste ontwerp is beloond met uitvoering ervan op een doek onder de Marknesserbrug.

De jury bestond uit de twee oud-wethouders Andries Poppe en Willem Keur, wethouder Anjo Simonse en een medewerker van de gemeente. Uit de 24 inzendingen is het ontwerp van Bredewout unaniem als winnaar uitgekozen. Het ontwerp sprong er volgens de jury uit omdat het een prachtig beeld geeft van hoe Emmeloord er uit ziet.

Stadspoort verfraaiing

In 2019 is de Marknesserbrug vervangen. Verkeersdeelnemers zijn tevreden over de mooie Stadspoort met breed fietspad. De gemeente vond het een mooi idee om ook de onderkant van de brug te verfraaien. Wanneer de brug open staat, kunnen wachtenden genieten van het aantrekkelijke ontwerp als warm welkom. Het doek is gemaakt van gerecyclede flessen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden