Uitvoeringsplan wegen en riolering

Foto: Pixabay.com

De gemeente heeft het uitvoeringsplan wegen en riolering vastgesteld. Hierin staat de planning van het wegenonderhoud en de riolering voor de komende jaren en hoeveel dat gaat kosten.

Daarnaast voert de gemeente dit jaar drie grote projecten uit: de Sportweg Rutten, de Lange Omgang Bant en groot onderhoud Espelervaart.

Groot onderhoud buitenwegen

Voor groot onderhoud staan op de rol: Creilerpad, Friese Pad, Kleiweg, Oud-Emmeloorderweg, Paardenweg, Prof. Brandsmaweg, Zwartemeerpad en de Pilotenweg. Deze wegen worden in z’n geheel aangepakt en soms gedeeltelijk.

Daarnaast worden de Havenweg, Klutenweg en Onderduikersweg aangepakt. Door verzakking van de ondergrond en veroudering van de fundering zijn hier extra werkzaamheden nodig.

Gecombineerde aanpak straten en riolen

Gemeente Noordoostpolder zorgt ervoor dat straatwerk en rioolwerk zoveel mogelijk gelijktijdig wordt uitgevoerd. Een riool kan eerder aan de beurt zijn dan een straat of weg. Het riool kan dan soms gerenoveerd worden zonder de weg open te breken. Dit is mogelijk door de techniek van ‘relinen’, waarbij het riool van binnenuit wordt gerenoveerd. Het riool kan dan meestal weer tientallen jaren mee.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden