Aanvraag bijzondere bijstand TONK staat open

Foto: mhpublicaties.nl

Inwoners van de gemeente Noordoostpolder kunnen de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aanvragen.

De regeling is bedoeld voor huishoudens die vanwege de coronacrisis een terugval in hun inkomsten hebben, waardoor ze de woonlasten niet kunnen betalen en waarvoor andere regelingen onvoldoende uitkomst bieden.

Wethouder Hans Wijnants: “Ik ben blij dat het Rijk met deze regeling komt. Dankzij de TONK kan er nu ook een regeling geboden worden aan de inwoners die de coronamaatregelen financieel voelen en waarvoor andere regelingen onvoldoende of geen steun bieden.”

TONK

Deze regeling is een vorm van bijzondere bijstand. De ondersteuning is voor mensen die te maken hebben met een onvoorzienbare en onvermijdelijk terugval in hun inkomen, maar die niet of onvoldoende een beroep kunnen doen op andere coronaregelingen. Hiervoor heeft het kabinet de regeling TONK opengesteld.

Met deze regeling worden mensen die door corona financieel geraakt worden, financieel ondersteund. De focus ligt hierbij op de woonkosten, zoals huur, aflossing hypotheek, hypotheekrente en kosten voor gas, water en licht.
De TONK gaat met terugwerkende kracht in van 1 januari tot en met 30 juni.

Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag: www.noordoostpolder.nl Informatie is tevens verkrijgbaar via het sociaal loket van de gemeente via 0527 639911 of [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden