Burgemeester sluit woning na vondst hennepkwekerij

Foto: Pixabay.com

Burgemeester Westmaas van Noordoostpolder heeft op 29 december een woning aan de Korte Omgang in Bant gesloten voor de duur van drie maanden. Dit deed hij nadat de politie daar op 10 december een hennepkwekerij aantrof.

Handel in/productie van drugs is in strijd met de Opiumwet. Het trekt daarbij dikwijls andere vormen van criminaliteit aan en leidt tot overlast. Vooral als dit gebeurt vanuit woningen, tast het de leefomgeving en het veiligheidsgevoel in de buurt aan. En dat is niet aanvaardbaar. In dit geval was er bovendien sprake van verhoogd brandrisico omdat de stroomvoorziening voor de kwekerij illegaal aangepast was.

Sluiting panden

De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs worden aangetroffen. De burgemeester zet dit middel altijd in, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om een pand niet te sluiten.

Altijd melden

Als u vermoedens heeft van drugshandel en/of -productie, meld dit dan aan de politie via 0900-8844. Dit kunt u natuurlijk ook anoniem doen via ‘Meld Misdaad Anoniem’, telefoonnummer 0800-7000.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden