Denk mee over de nieuwste woonwijk van Emmeloord

Dokter Jansenterrein
Foto: Maps Google

De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidsplein aan de Urkerweg 4 krijgt vorm. Er wordt gewerkt aan een gezondheidscentrum waar zorgaanbieders samen gaan werken aan toekomstbestendige zorg. Dit biedt kansen voor een nieuwe ontwikkeling van het Dokter Jansenterrein.

De gemeente Noordoostpolder wil hier een groene en bijzondere woonwijk van maken die inspeelt op de toekomst. Naast een woongebied, moet deze locatie ook een prettig verblijfsgebied worden. Tot en met 2 december kunnen inwoners van Noordoostpolder digitaal via Swipocratie aangeven wat zij mooi en belangrijk vinden voor deze wijk.

Swipe naar rechts of naar links

Wethouder Marian Uitdewilligen: “We horen graag van onze inwoners en potentiële bewoners van de wijk welke sfeer zij mooi vinden. En wat zij graag zien qua recreatie. Is dat een speelbos, een ligveld of bijvoorbeeld een avontuurlijke wandelroute? In tijden van corona is een bijeenkomst niet mogelijk. Met stellingen en sfeerbeelden in de Swipocratie geeft u digitaal gemakkelijk en op een leuke manier aan wat u vindt passen bij de toekomstige woonwijk. Naar rechts swipen betekent wel belangrijk/mooi en naar links niet belangrijk/mooi. We zijn erg benieuwd naar de uitkomst!”

Ook wanneer mensen al een goed idee voor een naam van de nieuwe woonwijk hebben kunnen zij dat hier invullen. Wanneer iemand wil meepraten over het vervolg (in een klankbordgroep) of op de hoogte gehouden wil worden van de woonontwikkelingen kunnen zij aan het einde hun gegevens achterlaten. Het invullen van de Swipocratie kan tot en met woensdag 2 december via woneninnoordoostpolder.nl/swipemee. Het neemt ongeveer 2 tot 5 minuten in beslag.

Uitwerking van de plannen

Stedenbouwkundig bureau IMOSS gaat de plannen uitwerken. De input van de Swipocratie nemen zij mee in het voorlopige ontwerp. De gemeenteraad stelde hiervoor afgelopen voorjaar de nota van uitgangspunten vast. Het moet een duurzame woonwijk worden met een stads karakter, vernieuwende architectuur en ruimte voor groen en natuur.
Naar verwachting wordt in april 2021 het stedenbouwkundige plan besproken in de gemeenteraad. Meer informatie over het project staat op www.woneninnoordoostpolder.nl/drjansenterrein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden