Zomerpret met een klein budget

Museumkerk Schokland
Foto: mhpublicaties.nl

Door de coronamaatregelen ziet de vakantie er voor velen anders uit dan we gewend zijn. Misschien was er al een vakantie gepland of leuke uitstapjes die nu niet door gaan of onzeker zijn. In Noordoostpolder zijn deze zomer ook tal van leuke activiteiten te doen.

Speciaal voor inwoners met een klein budget en inwoners met een Meedoenbon zette gemeente Noordoostpolder een aantal ideeën op een rij. Natuurlijk is dit geen volledig overzicht. Ook op bijvoorbeeld de websites of Facebookpagina’s van de dorpen zijn activiteiten vinden.

Museum Schokland, leuk voor jong én oud

Ga op expeditie en ontdek Schokland in de IJstijd. Voor volwassenen is er de Kunstwandeling EB, langs het werk van 14 kunstenaars. Met Meedoenbonnen kan een gezinspas aangeschaft worden, waarmee het museum een aantal keren bezocht kan worden. Plan het bezoek via www.museumschokland.nl

Strandhoeve, verdwalen in het Maisdoolhof

Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin! Ontdek drie maisdoolhoven, verken het blote-voetenpad en test je evenwicht op de touwbrug over het water. Met Meedoenbonnen kan een gezinspas aangeschaft worden.

Openbare bibliotheek – Zomerweek 20 – 23 juli

Voor kinderen van 7 t/m 13 is er de Zomerweek in FlevoMeer Bibliotheek Emmeloord en Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Dit is gratis op vertoon van een Meedoenbon. Hier vind je meer informatie over de zomerweek.

Gratis (digitale) boeken lezen?

Dat kan via de Online bibliotheek. Kinderboeken, maar ook licht leeswerk voor volwassenen. Nooit een boete, want als de leentermijn is verstreken, verdwijnen ze uit de lijst. Kijk op www.vakantiebieb.nl

De buitenspeelkaart.nl

Laat de kinderen lekker buiten spelen deze zomer. Op www.buitenspeelkaart.nl kunt je alle speel- en sportplekken in de gemeente Noordoostpolder vinden.

Zomertour voor kinderen

Carrefour organiseert samen met stichting Vakantieactiviteiten en stichting Huttenbouwweek de Zomertour voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ze komen langs in alle dorpen en verschillende wijken. Kijk voor meer informatie op www.sportinnop.nl/carrefour-zomertour-2. Aanmelden is verplicht, meedoen is gratis.

Kuinderbos, bekijk de zandsculpturen

In het Kuinderbos kun je gratis langs de zandsculpturen wandelen met het thema 75 jaar vrijheid. Of ga op speurtocht over het 7-dwergenpad. Bekijk de Corona-maatregelen op de website van Staatsbosbeheer.

Fietsen, wandelen of varen in Flevoland

Op zoek naar een leuke plek om te fietsen, wandelen, varen of zwemmen? Op de Mooi Flevoland gebiedenkaart vind je ook mooie plekken in Noordoostpolder! http://www.mooiflevoland.nl/gebieden-page/

11-Beaufort

Ontdek de kracht van de wind en ga op speurtocht in de wereld van de windturbines. Toegang is € 3 per persoon en € 1 voor kinderen tot 12 jaar.

Kuinderbos – Kabouterdiploma

Jonge kinderen van 3 t/m 6 jaar kunnen hun kabouterdiploma halen op het Kabouterpad. Meedoen is € 6 per kind, inclusief gevulde knapzak, diploma en na afloop broodjes bakken op het kampvuur. Reserveren is verplicht. Bekijk de Corona-maatregelen op de website van Staatsbosbeheer.

Openstelling tuinen

De Stekkentuin, de Tuinen van Lipkje Schat, de Goldhoorn Gardens en de Pegasushof zijn deze zomer weer open. Kijk op de websites voor speciale themaweekenden. Toegang is € 3 per tuin.

Workshops Roofvogelhoeve

Tussen 12 juli en 26 augustus is er iedere zondag een demonstratie bij de Roofvogelhoeve.  Iedere woensdag verzorgen zij een workshop voor kinderen. Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden