Gemeente Noordoostpolder kiest voor recycle-tarief

Foto: Gemeente Noordoostpolder

De nieuwe manier van het berekenen van de afvalstoffenheffing gaat op 1 januari 2021 in. Met het recycle-tarief bestaat de afvalstoffenheffing uit een vast en variabel deel. Het aantal keer dat inwoners hun restafvalbak aanbieden of de ondergrondse container voor restafval gebruiken bepaalt de hoogte van het variabele deel.

Om dit te kunnen monitoren krijgt elk huishouden (laagbouw) een nieuwe gechipte restafvalbak. Inwoners kunnen zelf kiezen welk formaat restafvalbak zij willen ontvangen. Hierover ontvangen zij komende week een brief.

De omwisseling van de restafvalbakken staat gepland in augustus en september en wordt uitgevoerd door afval en energiebedrijf HVC. De chip in de nieuwe restafvalbakken registreert alleen wanneer de bak wordt geleegd. Deze gegevens zijn nodig om de hoogte van het recycle-tarief te bepalen. Standaard krijgt elk laagbouwadres een restafvalbak van 240 liter. Wanneer zij een bak van 140 liter willen ontvangen, kunnen zij dit aangeven. Meer informatie hierover staat in de brief die komende week op de deurmat valt. Bewoners van hoogbouw ontvangen later ook een brief.

wijzigingen dienstverlening per 1 januari

Naast de afvalstoffenheffing, veranderen er volgend jaar nog een aantal andere dingen. Zo wordt de inzamelfrequentie van gft en etensresten in juli en augustus aangepast naar twee keer per maand. Organiseren we twee keer per jaar een snoeiroute waarbij HVC tuinafval bij inwoners thuis ophaalt. Krijgen bewoners van hoogbouw meer mogelijkheden om afval dichtbij huis gescheiden in te leveren. En komen er op diverse plekken in de gemeente nieuwe glascontainers.

Meer informatie over het nieuwe systeem

Op noordoostpolder.nl/recycle-tarief kunnen inwoners een lijst met veelgestelde vragen vinden. Wanneer het antwoord op hun vraag er niet bij staat, kunnen zij contact opnemen met de gemeente via 0527 63 39 11.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen