WerkCorporatie behaalt voor vijfde jaar op rij mooie resultaten

WerkCorporatie aan de Nagelerstraat in Emmeloord.
Foto: Maps Google

Ook in haar vijfde jaar van bestaan, laat de WerkCorporatie haar toegevoegde waarde zien. Wethouder Hans Wijnants: “De WerkCorporatie heeft alle doelstellingen gehaald. Complexere problematieken van de kandidaten, maakte de bemiddeling steeds ingewikkelder. Toch is het ze weer gelukt”.

Arbeidsbeperking

Voor wat betreft de uitstroom Banenafspraak is het resultaat boven verwachting. Van alle aanmeldingen is 56,7% (gedeeltelijk) uitgestroomd naar werk, school of naar een bestaan als zelfstandig ondernemer. Doelstelling was 25%. Van de kandidaten met een bijstandsuitkering is een uitstroom gerealiseerd van 40,4%. De doelstelling was 40%.

Wijnants: “Daarmee levert de WerkCorporatie wederom een belangrijke bijdrage aan de re-integratie van wie aan het werk kan. Natuurlijk hielp de krapte op de arbeidsmarkt. Maar omdat de afstand tot de arbeidsmarkt van kandidaten steeds groter wordt, blijft het hard werken en is de betrokkenheid van goede begeleiders onontbeerlijk.”

Buitengewone Werkgevers

Wijnants: “Ik ben me er bewust van dat deze mooie resultaten zonder de bijzondere inzet van de werkgevers in Noordoostpolder niet was gelukt. De circa 260 Buitengewone Werkgevers zijn trouwe partners bij de realisatie van de inclusieve arbeidsmarkt. Zeker waar het kandidaten met een arbeidsbeperking betreft. Ook nu – in deze voor hun lastige Corona-tijd – blijven zij hun deuren openen, daar waar het kan. Uit bijna alle contacten blijkt dat wij ze na de crisis weer mogen benaderen. Ik ben daar zeer van onder de indruk.”

Uitbreiding in 2020

Om de kracht van de WerkCorporatie nog beter te benutten, is inmiddels een pilot gestart om meer inwoners toegang te geven tot de dienstverlening van de WerkCorporatie. Ook wie niet direct zicht heeft op werk, mag gebruik maken van trainingen en contacten van de WerkCorporatie. Het gaat om 120 kandidaten die door een klantmanager van de gemeente Noordoostpolder begeleid worden binnen de muren van de WerkCorporatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden