Gemeente neemt kosten laadpaal op zich

laadpalen
Foto: ANWB

Wel een elektrische auto, maar geen oplaadmogelijkheid? Dan kunt u een verzoek indienen voor een openbare laadpaal. De gemeente neemt de kosten op zich.

De gemeente vindt het belangrijk dat elektrische rijders binnen 250 meter loopafstand van hun huis een openbaar laadpunt kunnen vinden. In Emmeloord en de dorpen zijn nu 5 laadpalen in bedrijf en 12 in voorbereiding.

Aanvragen laadpaal kan via website gemeente

Inwoners die een laadpunt voor hun elektrische auto willen kunnen dit aanvragen via www.noordoostpolder.nl Als er een aanvraag binnenkomt dan gaat de gemeente op zoek naar een geschikte locatie. Daarbij houden we rekening met de parkeerdruk, loopafstanden en de ligging van het stroomnet.

Plaatsing van de laadpaal duurt 4 tot 6 maanden. De voorbereiding, de wettelijke bezwaartermijn en de aanleg kosten tijd. Uitvoering en onderhoud gebeurt door MRA-Elektrisch. Dit is een samenwerkingsverband van overheden in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht.

Laadpunt op eigen terrein zelf regelen

Wilt u een laadpunt op een oprit of parkeerplaats op eigen terrein bij uw woning of bedrijf? Dan hoeft u dit niet te melden of aan te vragen bij de gemeente. U kunt een laadpaal laten plaatsen op uw eigen terrein of op het terrein van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit kunt u zelf regelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden