Aanleg nieuwe rotonde in het centrum

Foto: Gemeente Noordoostpolder

Op de kruising Koningin Julianastraat / Pastoor Koopmansplein / Noordzijde komt een rotonde. En de Koningin Julianastraat wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden starten maandag 30 maart. De exacte planning en uitvoering hangt af van de maatregelen rond het coronavirus.

Op https://www.noordoostpolder.nl/werk-aan-de-weg staat meer informatie. Bezoekers kunnen te voet en per fiets de apotheek, zorgposten, winkels, Poiesz en bedrijven bereiken. Parkeren kan op de Deel, langs de parallelweg koningin Julianastraat en beperkt op het Pastoor Koopmansplein vanaf de Prof. Lorentszstraat.

Rekening houden met corona in het werk

Het gemeentelijk crisisteam volgt nauwlettend de maatregelen vanuit de regering en hoe daar op te handelen. Besloten is dat het werk vooralsnog aangepast door kan gaan. De apotheek, zorgposten en bedrijven blijven veilig bereikbaar. De aannemer past de adviezen van het RIVM en Bouwend Nederland toe. Werknemers hebben onder andere instructies gekregen over afstand houden tot elkaar en publiek.

Tot de bouwvak grotendeels afgesloten

Nutsbedrijven verleggen en verwijderen ongeveer 120 kabels en leidingen. Twee hoofdwaterleidingen worden vervangen. Om het werk heen laat de gemeente de rijbanen zo lang en zo goed mogelijk intact. De gemeente streeft ernaar om de rotonde voor de bouwvak voor het verkeer open te stellen. Na de vakantie worden de omliggende gebieden van nieuwe verharding en groen voorzien.

Rotonde belangrijk onderdeel centrumontwikkeling

De herinrichting van de Koningin Julianastraat en de aanleg van een nieuwe rotonde is een belangrijk onderdeel van het centrumplan. De rotonde zorgt voor meer verkeersveiligheid en een betere doorstroming van het verkeer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden