Eerste corona besmetting in Noordoostpolder

Foto: Pixabay.com

Vandaag heeft het coronavirus helaas ook de gemeente Noordoostpolder bereikt. Burgemeester Jan Westmaas: “Allereerst wens ik de inwoner die het betreft een heel voorspoedig herstel toe.

Nu in onze gemeente de eerste besmetting is vastgesteld is des te meer duidelijk hoe serieus we met de gegeven adviezen moeten omgaan. Ik vraag alle inwoners en ondernemers dan ook de genoemde adviezen ter harte te nemen en serieus op te volgen.”

Heeft u vragen over het coronavirus?

De GGD roept op om de bereikbaarheid van de meldkamer te behouden. Zij doet daarom een beroep op alle inwoners van Flevoland die zich zorgen maken door corona, eerst te kijken op de website www.rijksoverheid.nl/coronavirus of te bellen met het publieksinformatienummer 0800 -1351.

Voor acute medische hulp die niet levensbedreigend is, kan overdag de huisarts of na werktijden en in het weekend de huisartsenpost worden gebeld. Realiseer dat huisartsen(posten) het ook druk hebben.

Kijk op de volgende websites voor de laatste stand van zaken:

Wilt u telefonisch contact?

Voor vragen over uw gezondheid kunt u bellen met de GGD Flevoland op telefoonnummer 088 – 0029910.

Voor vragen over het nieuwe coronavirus (COVID-19) kunt u bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 tussen 08:00 en 20:00 uur. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Noodverordening

Vanaf vrijdag 13 maart is een noodverordening van kracht in de Veiligheidsregio Flevoland. Dat betekent dat de voorzitter, burgemeester Weerwind van Almere, heeft besloten om ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid alle evenementen met meer dan 100 personen van 13 maart tot en met 31 maart 2020 te verbieden. Dat geldt ook voor publieke locaties, zoals kerken, zwembaden, horeca, musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
Noodverordening Coronavirus Veiligheidsregio Flevoland

Het nieuwe coronavirus in Nederland. Wat moet u doen?

Heeft u geen klachten?

  • Vermijd grote groepen (meer dan 100 personen).
  • Werk thuis als het kan.

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten?

Dit is: niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38 graden. Dan gelden de volgende extra maatregelen:

  • Blijf thuis.
  • Beperk sociale contacten.

Vergeet niet:

  • Was regelmatig uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Voor medewerkers in de zorg gelden andere maatregelen. Het RIVM heeft antwoorden op veelgestelde vragen voor medewerkers in de zorg.

Deze maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart 2020.

 

Bron: https://www.noordoostpolder.nl/informatie-coronavirus

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden