Nieuwe schuldhulpverlener in Noordoostpolder

Foto:

Vanaf 1 juli gaat de Kredietbank Nederland de schuldhulpverlening in Noordoostpolder uitvoeren. Inwoners kunnen tot deze tijd terecht bij de Gemeentelijke Kredietbank Drenthe (GKB).

Met de GKB is afgesproken dat zij na 1 juli de lopende trajecten afronden. Als een inwoner zelf wil overstappen naar de Kredietbank Nederland, dan is dit ook mogelijk. Vanaf 1 juli 2020 start de GKB geen nieuwe schuldentrajecten.

In het voorjaar 2019 is het beleid “Van schuldhulpverlening naar schulddienstverlening” vastgesteld door de gemeenteraad. Tegelijkertijd is gestart met de aanbestedingsprocedure voor de schuldhulpverlening. Deze week is de definitieve gunningsbrief aan de Kredietbank Nederland verstuurd.

Voorkomen van schulden

Het nieuwe beleid is erop gericht om schulden zoveel mogelijk te voorkomen. Toegankelijke en snel beschikbare schulddienstverlening is hierbij erg belangrijk. Dit kan een stapeling van schulden voorkomen.

Uit de schulden?

Inwoners die advies willen of vragen hebben over hoe ze uit de schulden kunnen komen, kunnen contact opnemen met het VIA-punt van de gemeente via (0527) – 63 39 11.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden