Meer kavels voor woningbouw verkocht in 2019

Foto: Pixabay.com

Het aantal verkochte kavels voor woningbouw in Noordoostpolder steeg flink in 2019. De gemeente verkocht vorig jaar 131 woningkavels. In 2018 waren dit er 83.

Wethouder Wiemer Haagsma: “We zien dat de vraag naar kavels voor woningbouw toeneemt. Om te blijven voldoen aan de vraag, staan er ook dit jaar nieuwe woonkavels op de planning in Emmelhage, Ens, Espel, Luttelgeest en Rutten. Wanneer de benodigde procedures zijn afgerond, gaan de kavels in de verkoop. De kavels in Espel worden als eerste verkocht.”

Bedrijfskavels

De verkoop van bedrijfskavels lag in 2019 met circa 4 ha in lijn met voorgaande jaren. Alle verkochte kavels liggen op bedrijventerreinen De Munt en Ecopark in Emmeloord en op het nieuwe bedrijventerrein in Marknesse.

Grondprijs op een aantal plekken aangepast

Aan het begin van ieder jaar actualiseert de gemeente de grondprijzen van woning- en bedrijfskavels. In Emmeloord, Marknesse en Ens ligt de grondwaarde van rijwoningen in de markt hoger dan de grondprijzen die de gemeente hanteerde in 2019. De grondprijs voor rijwoningen stijgt dit jaar daarom in deze plaatsen met € 5,- per m². De overige grondprijzen voor woningbouw blijven gelijk.

Ook de grondprijs van bedrijfskavels stijgt op een aantal bedrijventerreinen met € 5,- per m². Het gaat om de lokale bedrijventerreinen in Creil en Espel. Zo zijn de prijzen meer conform de markt, maar nog steeds concurrerend ten opzichte van de omliggende gemeenten. Verder blijven de grondprijzen van bedrijfskavels gelijk aan die van vorig jaar.

Er zijn op dit moment nog bedrijfskavels beschikbaar in Emmeloord, Ens, Marknesse, Espel en Creil.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden