Welzorg nieuwe hulpmiddelenleverancier gemeente

Foto: Pixabay.com

Hulpmiddelenleverancier Welzorg gaat per 1 december 2019 in het kader van de Wmo hulpmiddelen verstrekken aan gemeente Dronten, Urk en Noordoostpolder.

De gemeenten hebben een nieuwe aanbieder voor hulpmiddelen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Inwoners die via één van deze gemeenten bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel, tillift of ander hulpmiddel ontvingen, kunnen vanaf 1 december terecht bij hulpmiddelenleverancier Welzorg.

Zij hebben per 1 december alle hulpmiddelen overgenomen van de vorige leverancier, het Hulpmiddelencentrum. Inwoners met een hulpmiddel ontvangen een brief met daarin de contactgegevens van de nieuwe hulpmiddelenleverancier.

Einde overeenkomst met Hulpmiddelencentrum

Het aantal klachten van inwoners over het Hulpmiddelencentrum namen de afgelopen maanden sterk toe. In een bestuurlijk overleg tussen de directie van het Hulpmiddelencentrum en de wethouders van de bovengenoemde gemeenten is daarom besloten om de overeenkomst met het Hulpmiddelencentrum voortijdig te beëindigen.

Wethouder Van Bergen van de gemeente Dronten, wethouder Brouwer van Urk en wethouder Uitdewilligen van Noordoostpolder zijn blij met de gezamenlijke stappen die gemaakt zijn: “Het is meer dan vervelend wanneer hulpmiddelen niet op tijd geleverd worden. Of als reparaties lang op zich laten wachten. Het Hulpmiddelencentrum kwam de afspraken niet na. Daarom hebben we het contract voortijdig beëindigd. Voor onderhoud, reparaties of met vragen over hun hulpmiddel kunnen inwoners vanaf 1 december terecht bij Welzorg. We kijken uit naar een goede samenwerking met de nieuwe hulpmiddelenleverancier.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen