‘Vernieuwing van binnenuit’ in Luttelgeest

Zes woningen in de voormalige katholieke kerk in Luttelgeest en negen op het naastgelegen voormalige schoolplein. Woensdag 6 november werden de plannen gespresenteerd.

Vanaf 2021 is het mogelijk om in de voormalige Katholieke Kerk of op het naastgelegen schoolterrein aan de Kerkstraat in Luttelgeest te wonen. Woensdagavond werden de plannen gepresenteerd. Ook werden de grondovereenkomsten getekend door wethouder Wiemer Haagsma, gemeente Noordoostpolder en projectontwikkelaar Tjerk Prinsse van Mateboer Projectontwikkeling.

Korfker Architecten maakte voor beide locaties de ontwerpen. De ontwikkeling is met een werkgroep van dorpsbewoners voorbereid. Wethouder Wiemer Haagsma: “Dit is een mooi voorbeeld van inbreiding en herstructurering die we als gemeente hebben afgesproken. Zo zorgen we voor vernieuwing van binnenuit.”

Aantal woningen

In de voormalige katholieke kerk worden zes woningen gerealiseerd. Op het naastgelegen schoolterrein is plaats voor maximaal negen woningen. Tussen de schoollocatie en de kerk komen twee vrije kavels. Voor de ontwikkeling van de schoollocatie en de twee vrije kavels wordt een bestemmingsplan opgestart. De ontwikkeling van de kerk kan met een kortere ruimtelijke procedure worden opgepakt.

Meer informatie over het plan is te vinden op www.nieuwbouwkerkstraat.nl

Naast inbreiding ook uitbreiding

Dorpsbelang Luttelgeest heeft de gemeente gevraagd om een eventuele uitbreiding van Luttelgeest. Deze mogelijkheid is met een werkgroep van dorpsbewoners onderzocht. Het plan dat is voorbereid, gaat uit van een gefaseerde ontwikkeling. Ook dit plan, Luttelgeest fase 4, is tijdens de inloopavond gepresenteerd.

Vrije kavels

De twee vrije kavels nabij de voormalige katholieke kerk worden uitgegeven door de gemeente Noordoostpolder. Geïnteresseerden kunnen zich melden via [email protected]

'

Reacties

gallery
23771
'Vernieuwing van binnenuit' in Luttelgeest
Zes woningen in de voormalige katholieke kerk in Luttelgeest en negen op het naastgelegen voormalige
https://noordoostpolder.nieuws.nl/gemeente/23771/vernieuwing-van-binnenuit-in-luttelgeest/
2019-11-08T09:23:20+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/11/08091907/Ondertekening-grondovereenkomsten-Luttelgeest.jpg
bouwkavels, inbreiding, Luttelgeest
Gemeente, Nieuws, Zakennieuws