Burgemeester Bouman vertrekt

Harald Bouman
Foto: Gemeente Noordoostpolder

Verklaring burgemeester Harald Bouman. Klik hier voor de video verklaring.

Met pijn in het hart heb ik Zijne Majesteit de Koning gevraagd om mij eervol te ontheffen van mijn functie als burgemeester van de gemeente Noordoostpolder.

De reden is dat ik helaas moet constateren dat er een te groot verschil van inzicht is met mijn directe werkomgeving over de wijze waarop ik onze gemeente wil besturen. Dat staat mij in de weg om op een vruchtbare manier verder samen te kunnen werken.

Het vak van burgemeester kent veel uitdagingen. Een belangrijk deel daarvan geeft me veel energie. De vraag of ik de gemeente voldoende recht doe als ik als burgemeester zou blijven heb ik tot mijn verdriet uiteindelijk met nee moeten beantwoorden. De polder heeft recht op een burgemeester die samen met zijn directe omgeving de verbindende, aanjagende en representatieve taken op zich kan nemen die de functie van hem vragen.

In mijn eerste jaar als burgemeester heb ik met zoveel mogelijk mensen en hun gebruiken kennis gemaakt, en ben van de polder, haar inwoners en van alle diversiteit in dit gebied gaan houden. Ik heb me met passie ingezet voor dit gebied en onze regio. Samen met mijn gezin wonen we inmiddels met plezier in deze polder.

Ik wil alle inwoners en organisaties bedanken voor de wijze waarop ze mij hun vertrouwen hebben geschonken en waarop we de feestelijke en soms ook verdrietige momenten met elkaar hebben gedeeld.

In het bijzonder dank ik de medewerkers van onze mooie gemeente en die van politie en veiligheidsregio.

Vanaf nu ben ik een gewone inwoner van deze gemeente. Iemand die kan genieten van alles wat de polder nu en in de toekomst biedt. Omdat op deze buitengewone grond bijna alles kan groeien.

Het ga u allen goed!
Harald Bouman

'

Reacties

article
23366
Verklaring burgemeester Harald Bouman. Klik hier voor de video verklaring. Met pijn in het hart heb ik
https://noordoostpolder.nieuws.nl/gemeente/23366/burgemeester-bouman-vertrekt/
2019-10-07T18:07:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/10/08210052/Harald-Bouman.jpg
burgemeester Harald Bouman, Harald Bouman
Gemeente