Vlindertuin De Zuidert gaat open

De Vlindertuin in De Zuidert in Emmeloord wordt zaterdag 6 juli geopend. Van 11.00 tot 15.00 uur is er feest.

Alles bloeit en groeit, de tuin is klaar. Om 11 uur opent wethouder Anjo Simonse de vlindertuin. Piet Boersma verzorgt rondleidingen door de tuin.

Er is gratis koffie en thee en er zijn lekkere hapjes. Er staan diverse marktkramen en voor kinderen is er knutselen en ponyrijden. Iedereen en vooral de inwoners van De Zuidert zijn van harte welkom.

Vlindertuin nieuwe ontmoetingsplek voor de wijk

“De vlindertuin is een geweldige ontmoetingsplek voor jong en oud, vlinders en andere insecten”, zegt Gusta Drenth, voorzitter van de projectgroep Vlindertuin. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd door vrijwilligers/buurtbewoners.

Daarnaast hebben zowel MBO-leerlingen van AERES uit Emmeloord, als leerlingen van de beide basisscholen in de wijk (Het Kompas en Windkracht 10), een steentje bijgedragen aan dit project. De Gemeente heeft het project ondersteund met kennis en het ter beschikking stellen van materieel, grond en zand.

De Vlindertuin is te vinden op het volkstuinencomplex Elburgstraat in de wijk De Zuidert.

_______________________________

UPDATE: Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 2 juli een bezoek gebracht aan de vlindertuin en is onder de indruk, meldt wethouder Hans Wijnants op Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen