Vier koninklijke onderscheidingen op Urk

Foto: Twitterfoto: @Gemeente_Urk

Harmen Kaptein, Jan Pasterkamp, Lub Loosman en Piet Wakker van Urk hebben vrijdag 26 april een koninklijke onderscheiding gekregen.

Harmen Kaptein (71 jaar)

Harmen Kaptein heeft tot 2010 30 jaar gewerkt als vissorteerder (peker) in de Visafslag Urk. Van deze 30 jaar is hij 13 jaar voorman en penningmeester/secretaris van de Combinatie van Vissorteerders geweest. Het sorteren van vis op de visafslag neemt binnen de visserijketen een grote plaats in.

Daarnaast was hij van 1983 tot 1993 bestuurslid en voorzitter van de Stichting tot Instandhouding en oprichting van een of meer kleuterscholen, basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs te Urk. Van 1985 tot heden is hij ouderling en scriba bij de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland.

Jan Pasterkamp (61 jaar)

Jan Pasterkamp is vanaf zijn 15e jaar bakker bij Bakkerij Brouwer op Urk waarvan ook 25 jaar voorzitter van de personeelsvereniging. Daarnaast is hij gedurende langere tijd ouderling. Hij is ook lid van de Urker evangelisatiecommissie, de orgel- en kerktelefooncommissie, voorzitter van verenigingen binnen het kerkelijk leven en hij verzorgt catechese.

Van 2005 tot 2015 was hij bestuurslid van Stichting Buurtwerk Urk. Deze stichting organiseerde het buurt- en clubhuiswerk en sociaal cultureel- en ambulant jongerenwerk op Urk. De stichting is inmiddels gefuseerd met Stichting Caritas.

Van 2008 tot 2018 was hij voorzitter van videoclub Orck. Hij is nauw betrokken bij het Urker museum om beelden uit het verleden te bewaren. De videoclub zet zich ook in bij diverse activiteiten in het dorp. Van 2013 tot 2017 was hij medeoprichter en voorzitter van het koor Salvation.

Lub Loosman (72 jaar)

Lub Loosman is gepensioneerd sinds 2008. Hij was van 1982 tot 2013 diaken en voorzitter van de diaconie bij de Gereformeerde Kerk Urk. Ook was hij van 1987 tot 1991 bestuurslid en tweede penningmeester van de Begrafenisvereniging Draagt Elkaners Lasten te Urk.

Van 2005 tot op heden is hij penningmeester van de Stichting Musical Groep Urk, opgericht vanuit de Gereformeerde Kerk Urk. Bijna jaarlijks wordt een muscial geschreven en uitgevoerd. Hij werft onder andere fondsen en stuurt het bouwteam van de decors aan.

Van 2010 tot op heden is hij bestuurslid en tweede voorzitter van de Stichting ‘Hulp en Steun’, buro voor Schuldhulp.

Piet Wakker (64 jaar)

Piet Wakker is sinds 1979 werkzaam bij de gemeente Urk, momenteel in de functie van medewerker Dienstverlening. Hij is binnen die functie verbinder tussen de inwoners van Urk, het bestuur en de organisatie en daarnaast een ambassadeur van de gemeente.

Daarnaast was hij kerkenraadslid bij de Gereformeerde Kerk Urk van 1983 tot 2013. Van 1991 tot 2008 was hij ook secretaris en vicevoorzitter van de Sportvereniging Urk. Daarbinnen was hij een periode lid van het jeugdbestuur, jeugdtrainer, beheerder van de materialenbox en medewerker van het clubblad. In de periode 2010-2018 was hij voorzitter van de personeelsvereniging De Kegge van de gemeente Urk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen