Verplaatsing drie bomen naar De Deel

3 bomen aan Lange Nering Oost
3 bomen aan Lange Nering Oost
Foto: Gemeente Noordoostpolder

Op maandag 1 april gaat gemeente Noordoostpolder drie bomen verplaatsen. De Nationale Bomenbank graaft de bomen uit de Lange Nering Oost en plant ze in het Lindenlaantje op De Deel terug.

De Korte Dreef is deze dag vanaf circa 8.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt vanaf de Nagelerstraat via Bouwerskamp – Nijverheidstraat omgeleid. Het verkeer van Onder de Toren wordt omgeleid via de Korte Dreef en de Nijverheidstraat – Bouwerskamp.

Het verkeer vanaf de Urkerweg wordt omgeleid via de Nijverheidstraat – Bouwerskamp. Het busstation is voor fietsers en voetgangers normaal bereikbaar.

Groene Deel

Inwoners van de Noordoostpolder willen graag groen op De Deel. Deze drie bomen passen daar uitstekend in. De bomen komen aan de oostkant van het Lindenlaantje. Met de reconstructie van de Leeuwenkruising is hier ruimte ontstaan en kan de bomenrij aangevuld worden. Zodoende ontstaat er nagenoeg een dubbele bomenrij. De bomen
moeten verwijderd worden voor de ontwikkelingen aan de oostkant van het centrum maar krijgen op deze manier een mooie herbestemming.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen