Uitsluiten tweede zorgaanbieder ‘onmogelijke opdracht’

Foto: Public Domain Pictures

Wethouder Uitdewilligen wil ‘absoluut geen twee concurrerende poliklinieken’ in de Noordoostpolder. Uitsluiten van een eventuele tweede zorgaanbieder is echter een ‘onmogelijke opdracht’.

Zo hield ze maandagavond ONS voor. “Wij gaan daar namelijk niet over”, aldus de wethouder.

ONS wilde nog eens een ‘stevig signaal’ uitsturen in de situatie die is ontstaan na het faillissement van de MC Groep. Volgens fractievoorzitter Berthoo Lammers moet voorkomen worden dat er weer twee zorgaanbieders een plek vinden in de polder. “Daarmee zijn we de afgelopen jaren niets opgeschoten: zo’n situatie willen we niet meer.”

Uiteindelijk beslist de curator echter met welke partijen hij in zee gaat, zegt Uitdewilligen. Goede zorg dichtbij voor de bevolking, vindt zij uiteindelijk het belangrijkste. “Wij hebben ons wel degelijk uitgesproken voor één zorgaanbieder. Mochten het er toch twee worden, dan moet op voorhand de samenwerking goed zijn geregeld.”

Andere partijen stelden dat de gemeenteraad al eerder stelling heeft genomen en wilden vooral met één mond blijven praten. ONS trok daarop de motie in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen