Belangstelling voor ’tiny houses’ in Noordoostpolder

Veel belangstelling voor inspiratieavond 'tiny houses'
Veel belangstelling voor inspiratieavond 'tiny houses'
Foto: Mercatus

Er is belangstelling voor ’tiny houses’ – kleine, maar volwaardige huisjes – in Noordoostpolder. Dat bleek maandagavond 22 januari uit de opkomst voor de inspiratieavond in het gemeentehuis.

Tiny Houses passen in de trend van minimaliseren. Ze zijn in trek, omdat het volwaardige woningen zijn op kleine schaal. Vaak staan ze in een groene omgeving en helpen ze gebruikers hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny House is max. 50 m2, idealiter (deels) zelfvoorzienend, van goede kwaliteit en mooi gebouwd, functionerend als fulltime bewoonde woning.

In een aantal gemeenten is al ruimte gemaakt voor Tiny Houses.  Gemeente Noordoostpolder staat welwillend tegenover de plaatsing van dergelijke woningen in Noordoostpolder, maar het is nog niet bekend waar die eventueel kunnen komen.

De gemeente organiseerde de inspiratieavond samen met Mercatus Wonen. Mercatus wil de groep belangstellende huurders ondersteunen in hun wens om anders om te gaan met het milieu en de samenleving.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen