Duurzaamheidslening nu ook voor huurders

Foto: Milieu Centraal

De duurzaamheidslening is voor energiebesparende maatregelen aan huis. Nieuw is dat nu ook huurders een lening kunnen aanvragen voor deelname aan een postcoderoosproject.

Vanaf 1 november kunnen huiseigenaren in Noordoostpolder weer een duurzaamheidslening aanvragen. Dit is een gunstige lening voor energiebesparende maatregelen aan huis of zonnepanelen.

Nieuw is dat nu ook huurders een lening kunnen aanvragen voor deelname aan een postcoderoosproject. Aanvraag van de lening kan via de website van de gemeente.

Regeling verruimd: nu voor alle huiseigenaren

De duurzaamheidslening geldt nu voor allle huiseigenaren. Eigenaren met een nieuwere en duurdere woning komen nu ook in aanmerking. De gemeenteraad heeft een gewijzigde verordening hiervoor vastgesteld. Zo zijn de WOZ-waarde voorwaarde en de bouwjaarvoorwaarde komen te vervallen.

Huurders kunnen lenen voor postcoderoosproject

Veel huurders willen ook graag zonnepanelen. Door deelname aan een postcoderoosregeling kunnen ze ook zonnestroom opwekken. De lening geldt voor kleinverbruikers, die samen eigenaar zijn van een zonnestroom-installatie en die in de zogenaamde postcoderoos van deze productie-installatie wonen.

Veel animo duurzaamheidslening

Sinds 2013 kunnen huiseigenaren in de gemeente Noordoostpolder een duurzaamheidslening aanvragen. Tot nu toe hebben al meer dan 50 huiseigenaren er gebruik van gemaakt.

In totaal is er nu 250.000 euro uitgeleend. Daar komt nog 40.000 euro voor dit jaar bij. Vanaf 1 november kunnen er via de website van de gemeente weer leningen worden aangevraagd voor verduurzamingsmaatregelen.

Volledig energieneutraal in 2030

De gemeente Noordoostpolder heeft de ambitie om in 2030 volledig energieneutraal te zijn. De duurzaamheidsleningen dragen hier aan bij. Want verduurzamingsmaatregelen in bestaande woningbouw en postcoderoosregelingprojecten zorgen voor een daling van het energiegebruik en een toename van duurzaam opgewekte energie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen