Sollicitatie jeugdburgemeester weer open

De gemeente Noordoostpolder zoekt voor het schooljaar 2017/2018 weer een jeugdburgemeester. Leerlingen uit groep 7 uit Noordoostpolder kunnen ‘solliciteren’.

De jeugdburgemeester gaat met de burgemeester mee om de gemeente te vertegenwoordigen bij evenementen en herdenkingen. Bijvoorbeeld het ontvangst van Sinterklaas en het ontsteken van de vlam op 4 mei.

De jeugdburgemeester mag ook meedenken met de politiek. Wat moet er bijvoorbeeld volgens haar/hem gebeuren om het wonen en leren in Noordoostpolder nog leuker te maken?

Klassenbezoek burgemeesters

De gemeenteraad heeft een lesbrief over de gemeente gemaakt en deze naar alle basisscholen en het speciaal onderwijs gestuurd.

Leerkrachten van groep 7 kunnen naast de lesbrief gebruik maken van het aanbod van een flitsbezoek van de burgemeester en de jeugdburgemeester Jens van Leeuwen op maandagmorgen 8 mei. De burgemeester en de jeugdburgemeester kunnen dan vertellen over het ambt.

Noordoostpolder heeft vanaf mei 2015 een jeugdburgemeester. Yfke Osinga vervulde de functie als eerste, nadat zij de gemeente had benaderd met de vraag of dat geen goed idee zou zijn voor Noordoostpolder.

Afgelopen september is Jens van Leeuwen geïnstalleerd als jeugdburgemeester. Het is de bedoeling dat een nieuwe jeugdburgemeester het in september 2017 van hem overneemt.

Solliciteren naar het ambt van jeugdburgemeester

Kinderen die in Noordoostpolder wonen en nu in groep 7 zitten kunnen tot 22 mei een brief sturen aan burgemeester Aucke van der Werff. Schrijf in de brief waarom jij de beste jeugdburgemeester bent en laat je ouders de brief mee ondertekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen