Raad kiest voor ‘uitstraling’ bij nieuwe Marknesserbrug

Stadspoort-variant voor Marknesserbrug
Stadspoort-variant voor Marknesserbrug
Foto: gem. NOP

De gemeenteraad kiest bij de vervanging van de Marknesserbrug voor de ‘stadspoortvariant’. Die 3,6 miljoen euro kostende brug moet de toegang naar Emmeloord meer allure geven.

SP en VVD zijn niet gelukkig met de keuze, die een half miljoen euro duurder is dan de basisvariant. ,,Met dat geld kun je veel betere dingen doen”, stelt SP’er Juup Nijholt.

Ook Willem Keur van de VVD is om financiële redenen tegen die duurdere brug. Hij trok dinsdag fel van leer in de commissie Woonomgeving, die aan de raadsvergadering vooraf ging. ,,De gemeente moet meer vet op de botten krijgen. Ik kan me nog herinneren dat we ooit 110 miljoen euro spaargeld hadden, dat is nu nagenoeg nul. Dan verbaast ons deze keuze van de andere fracties. Zo ga je niet met geld van de burger van de Noordoostpolder om”, vindt Keur.

Raad kiest Marknesserbrug met uitstraling

De meerderheid kiest echter toch voor de uitstraling van de brug. Volgens Van de Beek van ONS is de stadspoortvariant ook de meest veilige. ,,Het fietspad ligt straks binnen de pijlers van de brug. Dat verbetert het overzicht en de veiligheid. Voor ons geeft dat de doorslag.”

De nieuwe brug gaat zeventig tot tachtig jaar mee. Daarmee is nieuwbouw uiteindelijk goedkoper dan renovatie, waarvoor de gemeenteraad drie jaar geleden al koos. Toen een aannemer de opdracht teruggaf, kwamen er nieuwe opties op tafel.

Zie ook: College doet voorstel nieuwe Marknesserbrug

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen