Buurthuizen Emmeloord doen het goed

buurthuis Espelervaart
buurthuis Espelervaart
Foto: Maps Google

Gemeente Noordoostpolder houdt de buurthuizen in Emmeloord in eigendom. Vier jaar geleden stond de toekomst ervan nog ter discussie. De evaluatie van het gebruik van de buurthuizen is positief uitgevallen.

De gemeente houdt daarom de accommodaties in haar beheer. Wethouder Andries Poppe: ,,Mijn complimenten voor de beheerders. Ondanks de periode van onzekerheid hebben ze, met de wijkplatforms, laten zien hoeveel prachtige activiteiten er mogelijk zijn. Ook voor de wijze waarop zij de buurthuizen met veel inzet zelf onderhouden, neem ik mijn petje af”.

Meer activiteiten en meer binding met de wijk

De beheerders van de buurthuizen hielden de afgelopen drie jaar bij welke activiteiten er plaatsvonden. Ook hielden ze bij hoeveel activiteiten specifiek gericht waren op de wijk. Op basis van die gegevens is een eindevaluatie gehouden.

Hieruit blijkt dat de bezettingsgraad voldoende is. Het gebruik van de accommodaties staat in goede verhouding tot de kosten voor de gemeente. Het college vindt dat er sprake is van 
’goed sociaal rendement’: de buurthuizen dragen bij aan de leefbaarheid en sociale binding in de wijk.

Alle vier de buurthuizen blijven in gemeentelijk beheer

De vier buurthuizen: Het Revelhuis in Revelsant, De Brulboei in De Zuidert, buurthuis Espelervaart en buurthuis De Erven blijven in gemeentelijk eigendom.

Hoewel het buurthuis De Erven tijdens de evaluatieperiode achter bleef ten opzichte van de andere drie buurthuizen, maakt het college voor De Erven geen uitzondering. Er zijn voldoende aanwijzingen dat het ook met De Erven beter zal gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen