Kleurrijke plantenborder weer terug in straatbeeld

Aanleg vaste plantenborder.
Aanleg vaste plantenborder.
Foto: Groenhorst Emmeloord

Leerlingen Groenhorst Emmeloord zijn gestart met een project vaste plantenborder. Als de pilot slaagt kan de gemeente dit verder doorvoeren naar meer borders in Emmeloord en de dorpen.

Dit project is in opdracht van de gemeente Noordoostpolder en wordt uitgevoerd door leerlingen mbo, vakrichting Groene Ruimte en Loonwerk&Techniek. De aanleg van het pilotproject staat gepland voor begin maart. De aanleg vindt plaats op het grasperceel voor de school aan de Urkerweg.

Van saaie grasborders naar vrolijke plantenborders

Het doel van deze pilot is de terugkeer van de vaste plantenborders in het straatbeeld van de Noordoostpolder. Mede door bezuinigingen verdwenen de vaste planten en ontstonden grasborders.

Het straatbeeld wordt hierdoor saai, tijd voor verandering dus. Leerlingen Groenhorst mbo Groene Ruimte hebben verschillende opties uitgewerkt en starten nu met de aanplant van de pilot. Bij de aanleg worden zij geholpen door leerlingen Loonwerk&Techniek, die als examenopdracht de aanleg voor hun rekening nemen.

Goedkope kleurrijke borders

Met de uitvoering van deze pilot tonen de leerlingen aan dat je relatief goedkoop toch het hele jaar door kleurrijke vaste plantenborders kunt creëren.

Vanaf half maart kan iedereen vanaf de Urkerweg het project bekijken en bewonderen. Als de pilot slaagt kan de gemeente dit verder doorvoeren naar meer borders in Emmeloord en de dorpen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen