Overeenstemming Philadelphia en Groenhorst over bouwplannen PWA-terrein

Bouwterrein Scandinaviëlaan Emmeloord (vm. terrein PWA-hal)
Bouwterrein Scandinaviëlaan Emmeloord (vm. terrein PWA-hal)
Foto: Maps Google

Na bemiddeling door de gemeente zijn Philadelphia Zorg en Groenhorst Emmeloord op één lijn gekomen over bouwplannen op het terrein van de voormalige PWA-hal in Emmeloord.

Groenhorst Emmeloord wil uitbreiden op het voormalige PWA-terrein dat naast de school ligt. Philadelphia Zorg wil op het terrein een nieuwe zorglocatie ontwikkelen ter vervanging van de huidige locatie aan de Oude Vlie. De plannen sloten niet optimaal op elkaar aan. Reden voor de gemeente om aanvullend onderzoek te doen naar de uitvoering van de beide plannen.

De uitkomst van het onderzoek was aanleiding voor het overleg. 

De wensen van beide organisaties kunnen nu goed worden gerealiseerd. In de komende tijd toetst de gemeente het plan op wet- en regelgeving.

Wethouder Haagsma: ,,Ik ben tevreden over de wijze waarop beide organisaties gezocht hebben naar oplossingen. Nu houden we als gemeente de vaart er in”.

Hij vervolgt: ,,Belangrijk is dat er tegelijkertijd een passend antwoord komt op de verkeers- en parkeersituatie in de directe omgeving en rond beide locaties aan De Balkan en de Scandinaviëlaan; ook daar zijn mogelijkheden voor”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen