Keuzevrijheid in aanbieders huishoudelijke ondersteuning

Foto: jphotostyle.com

Inwoners van Noordoostpolder die huishoudelijke ondersteuning krijgen, kunnen kiezen uit zes nieuwe aanbieders. Gebruikers kunnen zich laten informeren tijdens een informatiemarkt op 12 oktober in het gemeentehuis.

Inwoners met huishoudelijke ondersteuning ontvangen deze week een brief van de gemeente hierover. Dit is nodig omdat Zorggroep Oude en Nieuwe Land volgend jaar stopt met het aanbieden van huishoudelijke hulp.

De inwoners kunnen kiezen uit zes nieuwe aanbieders of ze kiezen voor een eigen hulp die ze betalen vanuit een persoonsgebonden budget. Bij de keuze voor een aanbieder kunnen inwoners kiezen tussen PGVZ, Tzorg, De Nieuwe Zorg Thuis, Beter Thuis Wonen, Thalia Thuiszorg en Dokter Schoonmaakorganisatie.

Wethouder Hennie Bogaards: ,,Sommige inwoners willen het liefst hun vertrouwde hulp behouden. We hebben daarom de nieuwe aanbieders met klem verzocht hier rekening mee te houden. De meeste aanbieders willen proberen hieraan tegemoet komen”.

Informatiemarkt woensdag 12 oktober

Wethouder Hennie Bogaards vervolgt: ,,Om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van hun keuze, ontvangen de inwoners deze week een brief met informatie van de aanbieders. Ook organiseren we woensdag 12 oktober een informatiemarkt, waar inwoners kennis kunnen maken met de aanbieders.”

Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 16.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis in Emmeloord. Naast de aanbieders is ook de gemeente aanwezig.

Meer informatie

Samen met de gemeenten Urk en Steenwijkerland besteedde de gemeente Noordoostpolder het leveren van huishoudelijke ondersteuning aan.
Op noordoostpolder.nl staat meer informatie van de aanbieders. Inwoners kunnen natuurlijk ook contact opnemen met de gemeente via (0527) 633 911.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen