Milieuovertredingen bij bedrijfscontroles Creil

Foto: Maps Google

Op het bedrijventerrein in Creil zijn woensdagmorgen 28 september steekproefsgewijs controles uitgevoerd. De Handhavingsestafette is een landelijke activiteit en wordt gehouden tot en met woensdag 5 oktober.

Naast de gemeente namen ook de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV), politie en Waterschap Zuiderzeeland deel aan de bedrijfscontroles. Deze controles worden niet aangekondigd bij de bedrijven.

Tijdens de controles werden onder andere een aantal milieuovertredingen geconstateerd zoals het niet goed opslaan van milieugevaarlijke stoffen. Verder was de brandveiligheid niet overal op orde. Het ging dan vooral om ontbrekende aanduidingen van vluchtroutes en brandblusmiddelen die niet voldeden.

De betreffende bedrijven ontvangen op korte termijn een brief met daarin de constatering van het feit en de vervolgstappen die ze moeten nemen.

De Handhavingsestafette is een landelijke activiteit en wordt gehouden tot en met woensdag 5 oktober. Er vinden allerlei acties plaats met als doel om de samenwerking tussen de verschillende handhavingsdisciplines te stimuleren, van elkaar te leren maar ook om de handhaving zichtbaar te maken aan de bedrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen