Stokrozen-Hortensia-Hemerocallis-Bamboe Dagen

Digital StillCamera
Foto: De Stekkentuin

Evenals voorgaande jaren kunnen liefhebbers dit jaar in de maand juli elke vrijdag en zaterdag terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen. In het start weekend van vrijdag 3 en zaterdag 4 juli is alleen De Stekkentuin ook op zondag 5 juli geopend.

in de tuinen gelden de regels van het RIVM: houd 1,5 m afstand van elkaar, de tuin en kwekerijen zijn groot genoeg om rekening met elkaar te houden.

In De Stekkentuin te Espel kan men genieten van de meer dan 150 Stokrozen in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan. In de borders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk vindt men ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin. Doorlopend is er een kleine expositie van schilderijen en tuinkeramiek.

In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten te Rutten staan ruim 1100 soorten Hemerocallis tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie te pronken. De kwekerij sleepte in voorgaande jaren diverse prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).

In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka te Creil zijn 75 soorten bamboe aangeplant: hier kan men door het bamboebos wandelen of een jungle tour doen. Er is tevens een groot assortiment huis en tuin import artikelen uit Indonesië te vinden.

De tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto b.v. bij De Stekkentuin parkeren. Via de Bamboekwekerij fietst u dan naar kwekerij Joosten en weer terug naar uw auto bij De Stekkentuin: dit rondje is ongeveer 20 km. Entree kwekerijen: gratis. Bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd. Open van 10.00 – 17.00 uur.

Meer informatie over de tuin en kwekerijen:

www.destekkentuin.nl of Facebook: https://www.facebook.com/destekkentuin/

www.kwekerij-joosten.nl of Facebook: https://www.facebook.com/KwekerijJoosten/

www.indosuka.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden