Tulpen plukken bij het Vuurtorenpad

Vuurtorenpad
Vuurtorenpad
Foto: Petra Borsch

Dit jaar bloeien de tulpen vroeg. Hoog tijd om de wandelschoenen aan te trekken en te genieten van het Vuurtorenpad in de Noordoostpolder. De vuurtoren, de wijngaard, de boerderijwinkel, bollenvelden en akkerbouw, prachtige singels, koeien in de wei; deze in alle opzichten afwisselende Kuierlattenroute zal je aangenaam verrassen!

NOORDOOSTPOLDER, 10-04-2024 – En niet te vergeten: je wandelt langs de tulpenpluktuin van de familie Daniels. Leuk om thuis nog na te genieten. Je wandelt in een historisch interessant gebied: deels op het nieuwe land, deels in het buitendijkse strandgebied van voor de drooglegging. Het Vuurtorenpad zou ook ‘de oude strandroute’ kunnen heten. Je wandelt namelijk deels buiten de Flevolandse provinciegrens in het buitendijkse strandgebied van vóór de drooglegging. Hier zie je goed het verschil tussen het oude en nieuwe land en de diversiteit die daarbij hoort. Wie goed kijkt, ziet het terug in het verschil tussen klei- en zandbodem en de diversiteit in gewassen die daarbij hoort. Natuurlijk maakt óók de vuurtoren waarnaar het pad is genoemd, deze route bijzonder.

Tulpen plukken

In het voorjaar is de Tulpenpluktuin een lust voor het oog en een prachtige locatie om foto’s te maken. En wat nergens anders mag in Nederland kan hier in Marknesse wel : je eigen tulpen plukken. Zodra de eerste tulpen bloeien ben je welkom. Op de uitkijktoren wappert de vlag je tegemoet en de koffie staat klaar in de Boerenbol.

Rugzak mee

Verstandig om op deze wandeling een rugzak mee te nemen, voor een bosje tulpen, een flesje wijn uit de Boerderijwinkel van de Maronesse of verse groente uit de boerderijwinkel van Ekoboerderij de Eerste. Geniet zo thuis nog na van deze wandeling!

Startpunt

Je kunt deze Kuierlatroute (10 km) starten op de parkeerplaats aan de Kanaalweg, net buiten Blokzijl. Alle informatie vind je via op de kuierlatten.nl of via https://bit.ly/vuurtorenpad. Honden graag aan de lijn toegestaan. En trek stevige schoenen of laarzen aan, het stuk over het land kan nat zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen