Nederland Leest! met FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Regiomanager Angenita de Jong-Oosterink overhandigt een exemplaar van de Wandelaar aan wethouder Wiemer Haagsma.
Regiomanager Angenita de Jong-Oosterink overhandigt een exemplaar van de Wandelaar aan wethouder Wiemer Haagsma.
Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Eén boek, duizend gesprekken. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in de maand november ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis cadeau.

EMMELOORD, 04-11-2021 – Zolang de voorraad strekt kan iedereen het boek gratis ophalen in de bibliotheek in Emmeloord. Traditiegetrouw overhandigde regiomanager van FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder – Urk Angenita de Jong-Oosterink een exemplaar aan wethouder Wiemer Haagsma.

Nederland Leest

Nederland Leest is een evenement ter bevordering van het lezen van boeken en is er voor iedereen. Daarom wordt ‘De Wandelaar’ ook in een grootlettereditie en een editie in makkelijke taal uitgegeven. Zo kan iedereen op reis naar het Parijs van Adriaan van Dis met ‘De Wandelaar’.

Het geschenk voor Nederland Leest Junior is dit jaar ‘Katvis’ van Tjibbe Veldkamp. Deelnemende scholen geven dit boek cadeau aan hun leerlingen.

Over de grens

Het afgelopen jaar was een jaar waarin het leven zich vaak thuis afspeelde. Om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren, is het thema van Nederland Leest: Over de grens. Met een boek reis je in een mum van tijd naar alle uithoeken van de wereld en maak je kennis met andere culturen. Je vergroot je wereld en verlegt je grenzen.

Boekbespreking De Wandelaar

In het kader van Nederland Leest organiseert FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder in samenwerking met Senia Leesclubs een boekbespreking over ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis. Aan de hand van een leeswijzer, met hierin informatie over het boek, de auteur en inspirerende discussievragen, gaan deelnemers met elkaar in gesprek over dit bijzondere boek.

Iedereen kan meedoen, deelname is gratis. Schuif aan op dinsdag 23 november tussen 14.00 uur tot 17.00 uur en ontdek hoe leuk het is om met elkaar dieper in een boek te duiken! Hoewel deelname gratis is, wordt vooraf aanmelden op prijs gesteld. Dit kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de servicebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. FlevoMeer Bibliotheek anticipeert op de meest actuele coronamaatregelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen